perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pilsneri käymään

Terve!

Tuli juuri tuossa tehtyä päivän hyvä työ, eli satsit tulille. Kyllä siinä saa pestä ja desinfioida ja ties vaikka mitä mutta nyt on hyvä fiilis kun poika on kaapissa ja keittiökin siivottu.

Humalia keittelin seuraavalla ohjelmalla:

  1. Saaz 25g @ 15 minuuttia
  2. Saaz 25g @ 2 minuuttia
"Aurinko suuteli meitä, Saaz..." No toista ainakin ja kyseinen yksilö valikoitui ensimmäisenä pataan

Aion laittaa kuivahumalaa noin 20-25 grammaa kun sen aika tulee, eli muutaman viikon päästä.

Hiivauslämpötilaksi tuli noin 21°C, ja vierteen ominaispaino oli samassa lämpötilassa 1051. Tällä päästäneen noin 5% lopputulokseen, ehkä jopa hieman ylikin. Maistoin vierrettä ominaispainomittarin lasista ja ihan hyvää lientä on luvassa, ehkä katkeroakin olisi voinut hieman keittää kaveriksi mutta näillä mennään. 

Lämpöanturin lukema pöntön kyljestä

Lopullinen vierteen tilavuus on 24 litraa. Poika on nostettu panimokaappiin jäähdyttelemään. Pidän ensin lämpötilan 19,5°C ainakin tämän illan ennen kuin alan lämpötilaa pudottamaan alemmas 10°C tienoille. 

Poika lauteilla viilentymässä. Mukana mittalasi testi-indikaattorina.
Nyt odotellaan muutama viikko ja mietitään muita juttuja ohessa. Palataan astialle taas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti